Skip to content

Esküvő koronavírus idején

Sajnos nehéz időket hozott a koronavírus (covid-19) mind a jegyespároknak, mind a szolgáltatóknak. A 2020-as év tapasztalatai nagy valószínűséggel 2021-ben is érvényesek lesznek:

• 𝑴𝒊𝒏𝒅𝒆𝒏𝒌𝒊𝒏𝒆𝒌 𝒓𝒖𝒈𝒂𝒍𝒎𝒂𝒔𝒔𝒂́𝒈𝒓𝒂 𝒌𝒆𝒍𝒍 𝒌𝒆́𝒔𝒛𝒖̈𝒍𝒏𝒊𝒆: a helyszíneknek, a pároknak, a szolgáltatóknak mind borult a naptára, de jellemzően azért sikerül megállapodni egy későbbi időpontban. Fontos, hogy sajnos még ez az arrébb tett időpont is tolódhat, sajnos, erre fel kell készülni lélekben. Mindenesetre ne adjátok fel a közös álmotokat, még ha sok módosítás is szükséges! Ha hétvége helyett hétköznapra tolódik a Nagy Napotok, az úgy is a Ti Nagy Napotok lesz! Ha máshol vagy más módon ünnepeltek, az is a Ti Ünnepetek marad! Ezt pedig a vendégeitek is tudják illetve megértik majd!

• 𝑬́𝒓𝒅𝒆𝒎𝒆𝒔 𝒂́𝒕𝒈𝒐𝒏𝒅𝒐𝒍𝒏𝒊 𝒂𝒛 𝒆𝒍𝒍𝒂́𝒕𝒂́𝒔𝒊 𝒍𝒂́𝒏𝒄𝒐𝒌𝒂𝒕 𝒆́𝒔 𝒂 𝒔𝒛𝒆𝒓𝒗𝒆𝒛𝒆́𝒔 𝒔𝒐𝒓𝒓𝒆𝒏𝒅𝒊𝒔𝒆́𝒈𝒆́𝒕: Sőt minden elem fontossági sorrendjét érdemes átvenni, hiszen ha több minden borul, akkor lehet, több dolgot gyökeresen máshogy kell majd intézni. A biztos elemeket érdemes beszerezni, és átgondolni a szűk keresztmetszeteket, mi-mire épül a szervezésben. Ha limitálni kell a vendégszámot, vagy változtatni kell a programon, akkor át kell azt is gondolni, természetesen.

• 𝑬́𝒓𝒕𝒆𝒔𝒊́𝒕𝒔𝒆́𝒕𝒆𝒌 𝒂 𝒏𝒂́𝒔𝒛𝒏𝒆́𝒑𝒆𝒕 𝒊𝒔: érdemes emailben/közösségi médiában/dedikált weboldalon értesíteni Szeretteiteket a változásokról. Akár a Google-ön is szerkeszthettek ingyenes weboldalt: https://sites.google.com/

• 𝑭𝒐𝒏𝒕𝒐𝒔 𝒂 𝒉𝒊𝒈𝒊𝒆́𝒏𝒊𝒂 𝒆́𝒔 𝒂 𝒋𝒐́𝒛𝒂𝒏 𝒆́𝒔𝒛: A legtöbb helyszín kifejezetten kiélezetten figyel a higiéniára ezekben az időkben, de egy kis távolságtartás talán nem árt: a puszikat be lehet pótolni jövőre, most elég egy pezsgős koccintás is! Bármennyire is szomorú, amelyik vendég nem érzi jól magát, vagy csak a gyanúja is felmerül, hogy beteg, inkább ne jöjjön!

• 𝑲𝒐̈𝒗𝒆𝒔𝒔𝒆́𝒕𝒆𝒌 𝒂𝒛 𝒂𝒌𝒕𝒖𝒂́𝒍𝒊𝒔 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂́𝒄𝒊𝒐́𝒌𝒂𝒕 a Magyar Közlönyben! (magyarkozlony.hu) A korlátozásoknak többféle szintje lehet, ezekről itt lehet a legbiztosabban tájékozódni.

• 𝑵𝒆 𝒆𝒔𝒔𝒆𝒕𝒆𝒌 𝒌𝒆́𝒕𝒔𝒆́𝒈𝒃𝒆: bár az esküvőszervezés eleve kihívás, ezt most a covid négyzetre emelte. Akár csúszik, akár kisebb létszámmal tartjátok meg az esküvőt, 𝑒𝑧 𝑚𝑒́𝑔 𝑚𝑖𝑛𝑑𝑖𝑔 𝑎 𝑇𝑖 𝑁𝑎𝑔𝑦 𝑛𝑎𝑝𝑜𝑡𝑜𝑘 𝑙𝑒𝑠𝑧, 𝑒́𝑠 𝑎 𝑙𝑒𝑔𝑓𝑜𝑛𝑡𝑜𝑠𝑎𝑏𝑏, ℎ𝑜𝑔𝑦 -𝑢𝑔𝑦𝑒, 𝐽𝑜́𝑏𝑎𝑛-𝑟𝑜𝑠𝑠𝑧𝑏𝑎𝑛- 𝑜𝑡𝑡 𝑉𝑎𝑔𝑦𝑡𝑜𝑘 𝑒𝑔𝑦𝑚𝑎́𝑠𝑛𝑎𝑘, 𝑒́𝑠 𝑟𝑒𝑚𝑒́𝑙ℎ𝑒𝑡𝑜̋𝑙𝑒𝑔 𝑜𝑡𝑡 𝑙𝑒𝑠𝑧𝑛𝑒𝑘 𝑎 𝑙𝑒𝑔𝑓𝑜𝑛𝑡𝑜𝑠𝑎𝑏𝑏 𝑟𝑜𝑘𝑜𝑛𝑜𝑘 𝑒́𝑠 𝑏𝑎𝑟𝑎́𝑡𝑜𝑘, 𝑎𝑘𝑖𝑘 𝑉𝑒𝑙𝑒𝑡𝑒𝑘 𝑢̈𝑛𝑛𝑒𝑝𝑒𝑙𝑛𝑒𝑘. Meg lehet említeni azokat, akik nem tudtak végül eljönni, később pedig egy közös ebéd vagy kerti parti keretében lehet majd velük is koccintani! Idén voltam pár kis létszámú esküvőn, és mind tele volt 𝒔𝒛𝒆𝒓𝒆𝒕𝒆𝒕𝒕𝒆𝒍 𝒆́𝒔 𝒓𝒆𝒎𝒆́𝒏𝒏𝒚𝒆𝒍, hiszen ezekben az időkben ezek az érzelmek valahogy még mélyebbek, még hangsúlyosabbak tudnak lenni. 💑

© Gulyás Balázs Ceremóniamester

Comments are closed.